Середа, 24.04.2024, 05:18
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2013 » Жовтень » 18 » Ярмарок, ярмарок, наш веселий ярмарок
14:32
Ярмарок, ярмарок, наш веселий ярмарок
У переддень великого православного свята Покрова Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва у Покровському відбулося святкування Дня селища, відзначення 90-річчя утворення Покровського району та відшумів, відгудів, відтанцював і відспівав традиційний осінній Покровській ярмарок. Яскравого осіннього сонячного дня на центральному стадіоні було багатолюдно, тут зібралися і покровчани і гості селища. І тут було на що подивитися! Для дітей працювали різноманітні атракціони, в радість юним покровчанам були солодощі, традиційні ярмаркові забави та іграшки. Всі бажаючі могли насолодитися прекрасним концертом професійних музикантів студентів Дніпропетровської консерваторії ім. Глінки, та самодіяльних артистів району.

Привітати земляків з 90-річним ювілеєм утворення Покровського району прибули почесні гості, уродженці Покровщини, що прославили наш край – Герой Радянського Союзу, льотчик-космонавт Арцебарський А.П., академік АНУ, генерал-лейтенант В.С. Ситник, народний художник України , скульптор В.П. Небоженко, а також, заступник голови ОДА Р.Г. Ботвінов, депутат обласної ради Д.О.Плеханов, гендиректор ТОВ «Євроком» О.В. Максімов. Покровчан привітали керівники району - голова РДА О.В. Кузьменко, голова райради О.А.Ковнір, та благочинний Покровського району, протоієрей А. Тищук. Почесні гості звернулися до учасників свята з вітальним словом.

Потім відбулося нагородження кращих людей Покровщини.
Веселий, яскравий,багатий ярмарок! Кожна сільська та селищна рада представляла свої садиби. Там демонстрували свої фотовиставки та експонати школи, дитсадки, народні майстри – свої вироби, с/г товариства – свою продукцію, кулінарні вироби.

Особливою увагою під час святкування були оточені ветерани Великої Вітчизняної війни, бо цього року ми відзначаємо не тільки 90-річний ювілей утворення району, а також 70-річчя визволення Покровщини від німецько-фашистських загарбників. Фермер Ю.Є. Вакуленко виставив на огляд військову техніку, організував роботу польової кухні. Вітання ветеранів відбулося в театралізованому вигляді. Юрій Вакуленко та його помічники – хлопці у військовій формі пригощали ветеранів смачною солдатською кашею,та традиційними «наркомовськими» 100г. Учні Покровського ліцею у військовій формі привітали ветеранів квітами. Працівники районної бібліотеки в цей день взяли ветеранів під свою опіку: накрили, сервірували святкові столи для них, супроводжували їх до польової кухні. І ветерани, і всі присутні могли ознайомитися з цікавими матеріалами до 70-річчя визволення, які підготувала бібліотека. Це й фотоальбоми, папки-досьє з матеріалами про героїв-покровчан, учасників бойових дій та про Покровщину в роки Великої Вітчизняної війни.

Зворушливим моментом для ветеранів було вручення кожному з них листа – трикутника польової почти від «військового» почтальона. Таким чином бібліотекарі підготували персональне привітання кожному ветерану. Працівники районного історико-краєзнавчого музею підготували на честь свята інсталяцію із експонатів часів Великої Вітчизняної війни, як символ солдатської слави.







Переглядів: 634 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси