П`ятниця, 29.03.2024, 18:34
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2018 » Березень » 29 » Історія Покровського футболу
16:55
Історія Покровського футболу

28 березня в читальній залі Покровської бібліотеки відбулася зустріч ветеранів футболу Покровської ОТГ «Майстри шкіряного м’яча» на честь, вірних лицарів найпопулярнішого виду спорту на Покровщині, хто своїм талантом і наполегливою працею, відданістю улюбленій грі протягом багатьох років підтримував і прославляв футбол.

Ми вітали наших шановних гостей — ветеранів футболу Покровської об’єднаної територіальної громади, які своєю майстерністю дарували тисячам вболівальникам насолоду від красивої гри у футбол. Для багатьох людей футбол став стилем життя, професією або головним захопленням. В цю гру грають професійні гравці і незліченна кількість любителів — на вулицях і дворових майданчиках. А скільки вболівальників збирають матчі улюблених команд!

Ініціатором проведення свята була голова Покровської селищної ради С.А. Спажева. Заступник голови Покровської селищної ради І.В. Швидь тепло привітала зібрання, вручила Подяки ветеранам спорту: М.М. Дрогобецькому, М.Г. Кузнєцову, М.Р. Кузьменку, О.П. Смородіну, І.П. Проценку та С.І. Волкову

С.А.Спажева також запропонувала створити музей місцевого футболу. Зустріч в бібліотеці стала своєрідним початком заснування такого музею.

Ведучі заходу бібліотекарі О.Котенко і Л.Таращук розповідали про історію цієї популярної гри на Покровщині, на екрані демонструвалися унікальні фотографії з особистого архіву С.І. Волкова. Захід відбувся за допомоги С.І Волкова. Свою долю Сергій Іванович пов’язав зі спортом та пропагандою здорового способу життя серед молоді та дорослого населення. Спорт став його професією. Все життя сам займається спортом, викладав уроки фізкультури в школах, виховав багато спортсменів, пише історію спорту Покровщини. Ми висловлюємо велику подяку Сергію Івановичу за його допомогу в проведенні нашої зустрічі, за безцінний матеріал з історії місцевого спорту який він збирає все своє життя, і якій працівники бібліотеки використали для підготовки мультимедійної презентації і написанню сценарію свята. (З нарисом «Історія Покровського футболу 1898 — 80-ті роки. ХХ ст.» можна ознайомитися на сайті Покровської бібліотеки в розділі «Краєзнавство»)

Сергій Іванович запропонував всім присутнім пригадати яскраві моменти гри покровчан та цікаві випадки спортивного життя та змагань зірок місцевого футболу.

Хвилю позитивних емоцій викликали у присутніх кожен слайд на екрані, впізнавали себе, друзів, ситуації на полі і тут же ділилися спогадами. Жваво обговорювався виступ тренера «ЦСК», легендарної команди 80-х років з Левадного (колишнє Цикове) Михайла Дрогобецького.

Настрій зустрічі задала пісня «Команда молодости нашей», у майстерному виконанні Віталія Котенка. З вдячністю і захопленням зустрічали виступи Ірини Казидуб, та вокального ансамблю «Домісольки» дитячої музичної школи. Приємною несподіванкою став виступ О. П. Смородіна, він прочитав власний вірш-присвяту «120 літ Покровському футболу». Для всіх ветеранів футболу Покровської ОТГ наш земляк відданий вболівальник і любитель футболу Валерій Нетреба присвятив вірш, який прочитала Лєвєнцова Анна.

Солодкий стіл з чаюванням для учасників свята був організований завдяки спонсорській допомозі.

Переглянути фото

Переглядів: 608 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси