П`ятниця, 29.03.2024, 01:21
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2013 » Жовтень » 30 » Європейський тиждень місцевої демократії
18:46
Європейський тиждень місцевої демократії
Європейський тиждень місцевої демократії тривав з 14 по 20 жовтня. За рішенням Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи провідною темою ЄТМД 2013 року визначено: «Активна громадянська позиція: голосування, залучення, участь»

У читальній залі районної бібліотеки для відвідувачів підготовлено  виставку інформаційно-правової літератури «Держава. Право. Закон.». Всі бажаючі мають змогу дізнатися про діяльність органів державної влади. Всі користувачі мають можливість отримати найповнішу інформацію про події, що відбуваються в органах влади та дізнатися, яким чином можна долучитись та впливати на законодавчій процес. На виставці надано перелік національних та регіональних сайтів. Крім того, бібліотекарі допомагають користувачам у пошуку інформації, а також надають консультації щодо джерел отримання певної інформації.

В рамках Європейського тижня місцевої демократії 18 жовтня в читальній залі зібралися учні групи ТМ-13-1 ВПУ-75 на усний журнал «Правові основи розвитку громадянського суспільства».  Протягом усного журналу обговорювалися  Загальна декларація прав людини, Декларація прав дитини як  основа сучасної демократії . Одну зі сторінок - «Право і закон в твоєму житті» -  провів старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах неповнолітніх майор міліції С.В. Бойко. Сергій Володимирович дав слушні поради присутній молоді  як запобігти правопорушень,  відповів на численні запитання щодо прав неповнолітніх. Остання сторінка проходила у вигляді рольової гри «Суд присяжних». 





Переглядів: 569 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси