Четвер, 25.04.2024, 12:01
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2015 » Березень » 20 » Є поети для епох
16:58
Є поети для епох

19 березня 2015 року Україна відзначила ювілей відомої української поетеси, письменниці, лауреата Державної премії імені Т.Шевченка  Ліни  Костенко. Їй виповнилося 85 років. 

На нинішньому поетичному олімпі України серед інших майстрів слова вже кілька десятиліть живе вона як « нерозгадане чудо», «голос народу». 

Мистецький талант будь-кого з поетів різних епох полягає в тому, щоб промовити до сучасників знайомим, але ніби вперше вимовленим, неповторним словом, обезсмертити душу загадковим дотиком. Зробити слово відкриттям серед мільйонів слів і людей – це нелегка праця і велика відповідальність перед майбутнім.

У сучасній українській поезії повною мірою це вдалося здійснити Ліні Костенко, творчість якої стала поетичним осмисленням буття людської душі, незалежно від того, в якому часовому просторі і фізичному втіленні вона існувала колись чи існує нині. Маючи воістину Божий дар слова, Ліна Василівна є ще лицарем честі, взірцем громадянської мужності. Таким поетом може пишатися будь-який народ світу, бо він є спадкоємцем кращих традицій не лише своєї нації, а й усього людства. 

Напередодні ювілею в читальній залі Покровської ЦРБ відбувся літературно-музичний вечір “Зоря і хрест Ліни Костенко”, на який були запрошені учні ВПУ-75, група ОК-12-5. Ведучі вечора - заввідділом обслуговування О.І. Котенко та бібліограф ЦРБ Л.В. Таращук відчинили двері в дивовижно яскравий світ художнього слова видатного українського Митця, від імені Ліни Костенко до присутніх зверталася Т.В.Перерва.

Під час проведення заходу учні познайомилися з творчістю Поетеси, яку знають, люблять і обожнюють мільйони людей в Україні.

Говорили про надзвичайну особистість поетеси, яка досконало володіє талантом – складати вірші.
Слухаючи її поезію, неможливо приховати захоплення красою і вишуканістю поетичного вислову. Ліну Василівну справедливо називають однією з кращих поетів-шістдесятників. Її талант шукав нові теми, проблеми, нові барви, тони й напівтони для своєї творчої палітри.

У поетеси слово – вчинок, а життя як слово. Вражає в творчості цієї жінки те, що вона, маючи прикмети чоловічого стилю поведінки, одночасно може бути такою ніжною та недосяжною.

Підтвердженням того, що творчість Ліни Костенко є улюбленою, загальнонародною була демонстрація під час заходу кліпів, де і учнівська молодь, і студенти, і артисти різних поколінь читали вірші поетеси. Зворушливо звучали пісні на слова Ліни Костенко у виконанні Ольги Богомолець та Жанни Боднарук. 

В історію літератури Ліна Костенко увійшла як загальнонаціональна поетеса. Виставлена нею планка духовності стає дороговказом наступним поколінням творчої інтелігенції. Сьогодні Європа рівної їй поетеси не має.

Переглядів: 550 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси