Четвер, 28.03.2024, 19:54
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2015 » Жовтень » 8 » Бібліотеки славне свято…
12:09
Бібліотеки славне свято…

Всеукраїнський день бібліотек та 120-річчя першої бібліотеки на Покровщині.

Для мене книга – світло дня,
Для мене книга – зорі ночі…
Моя сім’я, моя рідня,
мій розум, серце, мої очі…

Без книги я не проживу,
Вже як без вирію лелека…
Я і крізь вічність оживу
В отім святім – Бібліотека!

Україна є краєм давніх бібліотечних традицій. Освіченість, книжність — давні чесноти українського народу. В наш час бібліотечно-інформаційна сфера — одна з основних у соціальній інфраструктурі будь-якого суспільства. Сьогодні ресурси бібліотек є чи не єдиним загальнодоступним безкоштовним джерелом інформаційного забезпечення та духовного збагачення всіх його верств. Всеукраїнський день бібліотек — це свято не тільки працівників бібліотек, а й всієї України. Для Покровської центральної районної бібліотеки в цьому році цей день ще й свято 120-річного ювілею з часу заснування першої публічної бібліотеки на Покровщині. Будь-яке свято – це завжди багато щирих , вірних друзів, це теплі слова вітань. Не виняток і наш день. Нас прийшли привітати представники місцевої влади в особі її перших керівників, які всіляко допомагають нам, опікуються культурою краю. Саме про це говорили на урочистому зібранні голова Покровської райдержадміністрації О.М. Василенко, голова районної ради О.А. Ковнір, голова селищної ради С.А. Спажева. заступник голови РДА Л.О. Давиденко, начальник відділу культури, національностей та релігій РДА Н.О. Разгулова, голова районної організації профспілки працівників культури Л. В. Таращук. Виступаючі побажали працівникам бібліотек міцного здоров’я, щастя, добра і миру, творчої наснаги у їхній благородній просвітницькій справі.

«Особливим багатством бібліотек завжди були і будуть їх кадри — талановиті, досвідчені, кваліфіковані спеціалісти І сьогодні ми хочемо вшанувати тих, хто присвятив бібліотечній справі усе своє життя, хто багато років тому переступив поріг бібліотеки і залишив назавжди в ній своє серце, для кого бібліотечна справа стала покликанням, хто своєю справою підвищував і підвищує престиж цієї професії» — так почала свій виступ директор Покровської ЦРБ В.І. Штепенко, яка розповіла про сільських бібліотекарів, про наших ветеранів, чиї традиції, дух беззавітного служіння своїй справі ми намагаємося продовжувати і розвивати.

За активну життєву позицію та розуміння важливості бібліотечної справи, систематичну благодійну допомогу Подяками дирекції Покровської ЦРБ та голови районної організації профспілки працівників культури нагороджено покровських підприємців Т.М. Головко, О.М. Кундієва, С.М. Ганжу, О.М. Борульник, А.В. Кия.

За участь в акції «Подаруй бібліотеці книгу», що стало вагомим внеском у поповнення книжкового фонду бібліотеки нагороджено читачів бібліотеки Т.М. Бойко та П. С. Бодню.

Ювілей, як відомо, можна відзначати по-різному — сурмити в усі фанфари і пускати в небо феєрверки. А можна в колі друзів згадати, як все починалося, поділитися досягненнями, помріяти про майбутнє і просто порадіти тому, що є!

Центральна районна бібліотека є правонаступником першої бібліотеки на Покровщині, яка у 1895 році відкрила свої двері шанувальникам книги. За 120 років відбулося багато змін, а бібліотека незмінно робила головне — залучала людей до знань, вчила їх мислити, читати, мріяти, ставала центром спілкування та інформації. Сьогодні це головний заклад у сфері бібліотечно-інформаційного обслуговування населення краю, методичний центр для бібліотек району.

Про історію бібліотеки присутнім розповіла мультимедійна презентація «Покровська центральна районна бібліотека 1895—2015», підготовлена бібліографом Л. Таращук, яку прокоментувала В.І. Штепенко.

Ювілей – це завжди багато щирих друзів і квітів, це теплі слова вітань і, звичайно подарунки. Так, завдяки клопотанню О. М. Василенка у бібліотеці з’явилися на вікнах нові гарні штори, підприємці селища допомогли провести ремонт читальної зали, кандидат у депутати обласної ради від партії «Відродження» С. С. Северин подарував бібліотеці цифровий фотоапарат, а С. А. Спажева – величезний торт до святкового столу.

Багато гарних слів адресували працівникам районної бібліотеки ветеран бібліотечної справи Л.І. Науменко, директор ДМШ Л.С. Мицик., заступник директора з виховної роботи ВПУ № 75 Н.В. Цикало, місцевий краєзнавець, журналіст В. О. Процан, голова Клубу покровських поетів Я.В.Сілецька-Васильєва, місцеві поети - В. І. Польський і викладач театрального класу ДМШ Наталія Макотер, юна поетеса Дарина Козаченко, вчителі — Л. М. Зайцева (Покровська гімназія) і О. Ф. Лимарь ( ДНЗ — Покровська ЗОШ I-II № 2), читачі - О. Г. Колісник, Н. М. Матюхіна, яка навчилася навичок роботи на комп’ютері на курсах «Швидкий старт», що діє при ЦРБ.

Святковий настрій створювали учні ВПУ № 75. Олег Гречаний і Максим Ванжа зустрічали гостей урочистостей і дарували на згадку святкові презентаційні прапорці, а Іра Гриценко і Яна Четвертак активно допомагали бібліотекарю О.І. Котенко вести свято.

Музичні вітання бібліотечним працівникам району подарували — випускниця ДМШ, скрипалька Ірина Тіфікова, аматори сцени районного будинку культури - Марина Мілінька, Сергій Пилипенко, солістка Олександрівського СБК Ірина Казидуб та юні читачі дитячої бібліотеки — учасники гуртка «Книга і лялька».

Всеукраїнський день бібліотек та 120-річчя першої бібліотеки на Покровщині.http://pokrlib.at.ua/news/biblioteki_slavne_svjato/2015-10-08-172

Posted by Покровська центральна районна бібліотека on 8 жовтня 2015 р.

Переглядів: 546 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси