П`ятниця, 19.04.2024, 00:29
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2015 » Січень » 29

Запрошуємо всіх в районну бібліотеку 30 і 31 січня на Вікіфлешмоб до 11-річчя Української Вікіпедії.

Ми хочемо відзначити цю дату разом: і досвідчені вікіпедисти, і початківці, і люди, які можливо тільки починають цікавитися Вікіпедією.

Запрошуємо! Учасники акції зможуть отримати пам'ятні сувеніри й поспілкуватися із вікіпедистами поставити запитання щодо Вікіпедії та написати разом статті.

Вікіпедія — пізнавальне та корисне дозвілля.
Вікіпедія — проект, що працює на Україну

Український мовний розділ Вікіпедії зараз має майже 550 тис. статей і близько 90 млн. переглядів на місяць. Щодоби в Українській Вікіпедії користувачі роблять понад 3 тисячі редагувань.

Переглядів: 567 | Додав: Admin | Дата: 29.01.2015 | Коментарі (0)

ПАМ’ЯТАЙ ПРО КРУТИ!
29 січня 1918

Славними  рядками в книгу української історії вписано героїчний подвиг юнаків, що полягли за незалежність молодої Української держави на станції Крути 29 січня 1918 року.

Історичні відомості

Бій під Крутами відбувся 16 (29) січня 1918 року на залізничній станції Крути під селищем Крути та поблизу села Пам'ятне, за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків. У перебігу військових дій бій вирішального значення не мав, та у свідомості багатьох особливого значення набув завдяк ... Читати далі »

Переглядів: 786 | Додав: Admin | Дата: 29.01.2015 | Коментарі (0)

Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси