П`ятниця, 29.03.2024, 02:11
Вітаю Вас, Гость | RSS
Книжковий акцент

Сергій Жадан. Ворошиловоград
  Роман Сергія Жадана «Ворошиловград» було визнано «Українською книгою року Бі-Бі-Сі 2010». Важко не погодитись із цим рішенням. На користь книги Жадана свідчить не тільки майстерність подачі, тонкий іронічний гумор і проста вишуканість мови письменника, до яких його читачі загалом вже звикли. Але також і актуальна для нашого суспільства, проста та разом із тим глибока ідея твору. Так її описав сам Сергій Жадан: «Роман про те, що потрібно захищати себе, своїх близьких, свої принципи, свою територію, своє минуле, своє майбутнє. Це роман про опір, роман про протистояння, про захист своїх принципів від зовнішнього тиску.»


віртуальна виставка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
Головна » 2014 » Серпень » 27

Нестор-літописець ХХ століття - Павло Загребельний

25 серпня 2014 р. уся українська спільнота святкує 90-річний ювілей Павла Архиповича Загребельного, класика української літератури, твори якого видаються великими тиражами. Його називають Нестором-літописцем ХХ століття, адже романи Загребельного – це своєрідний літопис багатостраждальної української історії від сивої давнини Київської Русі до першого десятиліття незалежності.

Павло Загребельний залишається рекордсменом з видання українських історичних романів. Його історична проза прикметна не лише художньою оригінальністю, майстерним поєднанням конкретно-людського змісту з епічною широтою й велелюдністю, а й тим, що історія в ній повсякчас постає як історія українського духу, як українська історія.

У 1974 році за романи «Первоміст» і & ... Читати далі »

Переглядів: 829 | Додав: Admin | Дата: 27.08.2014 | Коментарі (0)

День незалежності України - головне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня, що прийнято вважати датою утворення держави України в її сучасному вигляді. Це свято передає дух патріотизму та гордості за свою націю, яка, пройшовши серйозні випробування, створила свою незалежну державу.

23-тя річниця незалежності проходить під час випробувань болем і втратами, породженими гібридною війною з імперською Росією, але ми переможемо агресію і виборемо право народження та становлення свідомої нації. Незалежність - це найбільше досягнення в історії нашої країни. І незважаючи на невтішні і трагічні дні сьогодення на сході України, успіх і перемога прийде неодмінно!

В переддень головного свята країни в читальній залі зібралися працівники культури на усний журнал "Україна моя калинова, незалежності правда свята" . Мова йшла про патріотизм, як головну якість громадянина, про незалежність країни, як основу державотворення і розвитку. Також присутні вшанували пам’ять в ... Читати далі »

Переглядів: 485 | Додав: Admin | Дата: 27.08.2014 | Коментарі (0)

Графік роботи
Бібліотека працює з
800 до 1700
без перерви
субота з 800 до 1600

Остання п'ятниця місяця -
читачів не обслуговуєм,
санітарнй день.
Вихідні дні — неділя, понеділок
Контактні дані
тел.: (05638) 2-16-99
skype.: pokrlibrary
e-mail: pokrlib@gmail.com
Адреса: 53600,
Дніпропетровська обл.,
смт Покровське,
вул. Дмитра Яворницького
(Карла Маркса), 128
Пошук
Афіша
Запрошуємо Вас відвідати культурно-мистецькі заходи, що відбудуться у читальній залі бібліотеки:


Засідання «Вікігуртка» щосуботи,об 11 год.

Запрошуємо всіх бажаючих (без вікових обмежень) пройти безкоштовне навчання для здобуття навичок роботи з комп'ютером та в мережі інтернет.
Інтернет ресурси